miercuri, 20 ianuarie 2010

Semnaturi pentru Sarbatoarea Nationala de la 24 Ianuarie


La 1859, Iaşului i se promitea un statut echilibrat cu cel al Bucureştiului în ce priveşte administrarea treburilor publice. Cu timpul, promisiunea a fost uitata şi capitala Principatului Român Moldova a ajuns un oraş de provincie, ceva mai răsărit. Mai nou, semnificaţia actului istoric de la 24 ianuarie 1859 este exclusă din orice referire de nivel administrativ, rămânând doar festivismul tribunei şi entuziasmul horei populare din Piaţa Unirii.
Încercări de a i se recupera Iaşului prestigiul istoric au mai fost, dar sorţii au fost necâştigători. Propunerea ca ziua de 14 decembrie să fie recunoscută în cadrul Revoluţiei din decembrie 1989 are parte de acelaşi trist sfârşit.
Sper ca această iniţiativă a primarului Nichita să fie susţinută de toţi parlamentarii judeţului, indiferent de orientarea politică şi relaţia personală cu primarul şi să primească votul necesar din partea autorităţilor statului.
Cetăţenii Iaşului pot susţine acest proiect prin înscrierea pe listele puse la dispoziţie la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, de la sediul Primăriei Iaşi şi la centrele de cartier Alexandru cel Bun, Frumoasa, Nicolina, Păcurari si Tătăraşi.
De asemenea, am aranjat ca la casieriile Termo-Service din tot oraşul să fie puse la dispoziţia cetăţenilor liste pentru semnături.
Mulţumesc Adrianei Spătaru şi lui Ninel Berneagă pentru colaborare.

Update1: Aseară s-au strâns la Termo-Service peste 600 de semnături. Se adaugă celor peste 1000 de semnături obţinute la Primărie.
Update2: Daniel Mătăsaru mi-a comunicat şi adresa unde poate fi semnat apelul electronic:http://www.petitieonline.ro/petitie/24_ianuarie_sarbatoare_nationala_legala_a_romaniei-p25825051.html

4 comentarii:

  1. pot semna si eu din italia? pe internet cumva???

    RăspundețiȘtergere
  2. Din câte ştiu la Primărie se lucrează pentru o listă electronică. Voi anunţa şi eu în momentul in care va fi gata.

    RăspundețiȘtergere
  3. la ora 14 erau stranse aproximativ 5500-6000 de semnaturi fizice, si vreo 80 electronice...

    RăspundețiȘtergere
  4. La Termo-Service s-au strâns 1122 şi acţiunea continuă...

    RăspundețiȘtergere