joi, 27 mai 2010

Naşterea Termo-Service sau despre cum am avut dreptate acum 10 ani

29 mai 2000:

Peste doua zile va muri un dinozaur, creatura lui Arcadie Dubet

"La 1 iunie, Administratia de Cladiri va fi desfiintata oficial. Existenta acestui monstru birocratic reprezinta una din cele mai negre pagini din istoria administratiei iesene. Creatura nascuta din coasta lui Arcadie Dubet a ajuns un CAP falimentar

Zilele Administratiei de Cladiri (AC) sint numarate. Cea mai inutila suprastructura a administratiei iesene este la un pas de desfiintare. Constituita ca o asociatie de locatari mamut, Administratia de Cadiri, aflata in directa subordonare a Regiei de Termoficare (RAT), trebuie sa dispara pina la 1 iunie. La opt ani de la infiintarea sa, AC nu pare sa stirneasca regretul nimanui. Insusi Romeo Mistreanu, directorul RAT, este constient ca Administratia atirna de gitul sau ca o piatra de moara. "Cred ca singura perioada in care administratia si-a dovedit eficienta a fost doar in primii doi ani, din 1992 pina in 1994. Intre timp, dezinteresul total al angajatilor de a-si indeplini sarcinile de serviciu au condus la dorinta generala de a divolza aceasta structura", a declarat Mistreanu.[...]

Inca de acum doi ani, conducerea RAJAC a cerut transformarea AC in societate comerciala. "Administratia e nefunctionala si neeficienta. Solutia ar fi fost transformarea ei in societate comerciala, in subordinea Primariei. In acest fel, ea ar fi putut fi controlata, iar distribuirea fondurilor ar fi fost echidistanta", a declarat Tudor Tudose, purtatorul de cuvint al RAJAC. Solutia oferita de RAJAC nu e impartasita si de Romeo Mistreanu. Acesta sustine ca, prin transformare, AC nu ar fi devenit decit o unitate si mai neprofitabila. "O viitoare societate comerciala nu ar fi avut fonduri. Practic, lucrarile de intretinere ar fi urmat sa fie executate tot de RA «Termoficare», ceea ce ar fi dus la blocajul financiar al ambelor unitati", a spus directorul RAT. In ciuda solutiilor multiple oferite, Administratia de Cladiri va disparea la fel de brusc cum a si aparut, si asta pare sa multumeasca pe toata lumea."

Nu este o activitate perfectă nici în zilele noastre. E, oricum, mai bună decât acum 10 ani şi se doreşte să devină şi mai bună. Anul acesta facem eforturi de a asigura furnizarea utilităţilor pentru toţi proprietarii, în condiţii de an de criză, în care cei mai mulţi sunt îngroziţi de spectrul sacrificiilor.
De asemenea, luptăm şi împotriva unor speculanţi de tranziţie care ar dori să pună mâna pe banii asociaţiilor, în numele unei administrări "mai ieftine".
Ar fi de dorit ca şi furnizorii să înţeleagă că sacrificiile sunt necesare din partea tuturor, iar măsurile de sistare a utilităţilor trebuie relaxate, deoarece pensionarii, principalii şi cei mai conştiincioşi plătitori ai cheltuielilor de întreţinere au priorităţi mai importante, cum sunt hrana şi medicamentele. Cât de grea ne va fi, oare, a doua jumătate a anului de chin 2010?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu