sâmbătă, 1 mai 2010

Simirad face grătar cu mititei şi bere în faţa Primăriei, iar Băsescu e un politician de mahala. Acum 10 ani

Nichita si-a prezentat "Programul pentru Iasi"

Candidatul Partidului Democrat, Gheorghe Nichita, si-a prezentat in debutul campaniei electorale, "Programul pentru Iasi", care cuprinde o prezentare generala a resurselor si posibilitatilor de dezvoltare si isi defineste strategia generala.

În acelaşi timp, candidatul Constantin Simirad, primar în funcţie, a promis ca in "2004 nu va mai candida" si a anuntat pe posibilul sau succesor in persoana fostului rector de la Universitatea "Al.I.Cuza", Gheorghe Popa. După cum se vede, n-a fost pentru cine s-a pregătit...

Alţii, foloseau metode inedite în campania electorala. Cât de mult au folosit, am văzut după aceea: UFD face campanie electorala cu matura in mina

Uniunea Fortelor de Dreapta va face astazi curatenie prin oras. La ora 13.00, membrii partidului se vor aduna in Piata Voievozilor, din Alexandru cel Bun, pentru a ajuta cetatenii care locuiesc acolo la curatirea zonei. ''Saptamina Patimilor este o saptamina a curateniei sufletesti. Traditia fiecarui crestin ortodox este ca aceste momente sa fie insotite si de curatenia locului in care traieste'', spune Vasile Astarastoaie, presedintele filialei UFD.

Că tot veni vorba de Simirad:
Deputatul Vasile Lupu a poposit ieri la Primaria Iasi, pentru a adresa o amenintare directa primarului Constantin Simirad. "In cazul in care primarul Simirad nu va semna titlurile de proprietate pentru cetatenii din Bucium si Institutul Agronomic in termen de doua saptamini, voi intra in greva foamei in fata Primariei". Deputatul taranist a facut aceasta declaratie chiar in fata primarului Simirad, amenintind in plus chiar cu o plingere penala pe care o va depune la Parchet. Primarul Simirad nu s-a aratat intimidat de amenintarile deputatului, luind totul ca pe o gluma. "Voi aduce in fata Primariei un gratar, mititei, bere si mustar si voi minca cu sadism in fata domnului deputat. Voi avea cu mine doua farfurii, si din cind in cind il voi imbia la mincare".

Politici naţionale - ministrul Berceanu pregăteşte o reforma a sistemului energetic naţional:

"Valea Jiului se afla intr-o stare normala, dar nu neaparat economic, de prosperitate, ci de munca si liniste sociala", a precizat Berceanu. El a adaugat ca nu crede in reconversia minerilor cu vechimi cuprinse intre 10 si 15 ani, care au fost obisnuiti cu un anumit gen de munca si un salariu pe masura, dar lucrarile de inchidere de mine, de ecologizare, amenajari hidraulige, unde cistigurile sint destul de bune, ar putea duce la scaderea numarului de someri din Valea Jiului.

2000, an electoral. După cum am văzut mai devreme, Simirad se pregătea pentru un nou mandat la primărie în primăvară, partidele şi liderii naţionali pentru alegerile generale din toamnă, după patru ani de coaliţie de dreapta.

Cine cu cine se mai bătea:
"Basescu e un politician de mahala"
ApR considera ca Traian Basescu se raliaza atacurilor PDSR la adresa lui Teodor Melescanu, in speranta ca PD va face parte si din viitoarea guvernare. Vicepresedintele PD Traian Basescu, a declarat recent ca presedintele ApR, Teodor Melescanu, nu a lansat niciodata un mesaj, ci "face ceea ce stie sa faca: vorbeste mult fara sa spuna nimic". Vicepresedintele PD si-a manifestat speranta ca, "pina la alegeri, ApR sa se dezbrace de aceasta zugraveala de partid nou, care nu a fost la guvernare", si a dat asigurari ca va avea si el o contributie in acest sens. (hă-hă-hă n.n.)

Manipularea prin sondaje era cel puţin la fel de îndrăzneaţă ca şi astăzi: Iliescu cade cu cinci procente in sondaje

Prestatia lamentabila din timpul scandalului firului rosu pare sa-l fi costat scump pe Ion Iliescu. Acesta inregistreaza o cadere importanta fata de luna trecuta, cind era cotat cu 44% din preferinte, luna aceasta obtinind doar 39%. La presedintie, Emil Constantinescu se mentine la nivelul de luna trecuta - 18% - in timp ce Teodor Melescanu creste doua procente, de la 20% la 22%. Alti candidati ar obtine urmatoarele rezultate: CV Tudor - 10%, Petre Roman - 5% si Victor Ciorbea - 2%. Alegerile l-au scos pe Iliescu câştigător, cu voturi date chiar şi de către susţinătorii advresarilor săi. N-a mai întrebat nimeni institutul de sondare de ce a spus minciuni în campanie.

Despre fotbalul local: Poli Iaşi învingea acasă echipa din Focşani.
Situaţia nu era roz deloc, în divizia B, locul 11...
In divizia A, derbiul moldovean era cel dintre Ceahlaul si Otelul Galati:Primul meci din cadrul etapei a XXXI-a a Diviziei A "Ursus" se va disputa astazi, de la ora 15.30, la Piatra Neamt, intre Ceahlaul si Otelul Galati. Componentii formatiei nemtene au intrat miercuri in cantonament. Antrenorul Viorel Hizo nu ii va putea foloi in meciul de azi pe Hrib, C. Ilie, Radulescu, Avadanei, toti fiind suspendati si pe M. Ionescu, care este accidentat. Jucatorii Otelului au plecat, joi, cu autocarul si au fost cazati la hotelul "Ceahlaul". Din echipa antrenata de Dumitru Dumitriu va lipsi Danut Oprea, care este suspendat pentru cumul de cartonase galbene.
La vremea aceea nici nu spera cineva că va veni Dumitriu antrenor la Iaşi.
Azi, unii strâmbă din nas...

10 ani. Sunt mulţi, sunt puţini? Doar noi ştim dacă n-au trecut degeaba.

2 comentarii: