vineri, 2 aprilie 2010

Bugetul Termo-Service adoptat cu largă majoritate, fără voturi împotrivă

Bugetele regiilor ieşene, motiv de zâzanie între primar şi consilieri

Profit prea mic în condiţiile în care nu este pusă la plata unei redevenţe anuale către municipalitate. Aceasta este concluzia la care a ajuns consilierul Sorin Ionescu, după ce s-a arătat dispus să identifice noi surse de venit pentru bugetul local.

„Propunerea mea este să amendăm bugetul Citadin şi să impunem plata unei redevenţe anuale de 5 la sută, după care nu ne mai interesează ce profit vor obţine”, a declarat consilierul PD-L. În condiţiile în care firme private având acelaşi domeniu de activitate şi cu un buget asemănător Citadinului scot profit de 30-35 la sută, lui Sorin Ionescu i se pare prea mică cifra de 1.245.675 lei estimată de şefii societăţii care se ocupă cu asfaltarea străzilor ca profit pentru 2010. „Raportat la cei aproape 10 milioane de euro pe care îi dă Primăria Citadinului, vorbim de un profit de 3,5 la sută, fără ca societatea să achite redevedenţă, aşa cum o face Salubris sau RATP”, a mai spus Sorin Ionescu.

Consilierul PD-L a avut aceleaşi obiecţii şi în cazul operatorului de salubritate, cerând şi în acest caz o majorare a procentelor plătite municipalităţii. „Ori ne dau 5%, ori renunţă la achiziţia de echipamente”, a spus Ionescu, dând a înţelege că Salubris plăteşte sume prea mari pentru echipamente, fapt care ridică în mod artificial cheltuielile cu manopera.



„SC Salubris a estimat pentru 2010 un profit de 1.965.000 lei, jumătate din cel realizat în 2009 (4.141.765 lei)”



Primarul Nichita ripostează

De cealaltă parte, primarul Gheorghe Nichita a replicat că propunerile lui Sorin Ionescu nu sunt justificate. „Rolul acestor societăţi este ca primăria să menţină controlul asupra preţurilor serviciilor plătite de ieşeni. Părerea mea este că ele încurcă piraţii care activează în cele două domenii”, a spus Gheorghe Nichita.

În final, ambele bugete au fost votate: cel al Citadin a trecut cu 14 voturi pentru şi 12 abţineri, iar cel al Salubris - cu 15 voturi pentru, 8 abţineri şi 3 voturi împotrivă. Singurul proiect unde nu au existat interpelări a fost cel referitor la bugetul Termo-Service, care a trecut cu 21 de voturi pentru şi 5 abţineri. Pentru 2010, societatea şi-a propus un profit brut de 337.000 lei. (Tudor Damaschin)

P.S. Ca să nu mă dezmint: şi Tudor Damaschin face parte din categoria ziariştilor pe care îi apreciez în mod deosebit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu