miercuri, 8 iulie 2009

In plin scandal Ridzi, PDL il ataca pe Tariceanu

PDL a cerut ieri Parlamentului acordul pentru inceperea urmaririi penale a fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu in cazul Sterling. Solicitarea PDL va fi trimisa Comisiei juridice pentru elaborarea unui raport, a decis BP al Camerei. Secretarul Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca membrii Biroului Permanent al Camerei au decis in unanimitate trimiterea catre Comisia juridica a solicitarii PDL, de incepere a urmaririi penale impotriva lui Tariceanu pentru savirsirea infractiunilor de subminare a economiei nationale, potrivit articolului 165 din Codul penal si abuz in serviciu contra intereselor publice. Democratii, prin vocea lui Mircea Toader, lider de grup la Camera Deputatilor, sustin ca raportul Comisiei de ancheta Sterling justifica cererea de urmarire penala impotriva fostului premier, caruia i se imputa ca a semnat o Hotarire de Guvern prin care zacamintele nationale puteau fi exploatate in defavoarea Romaniei. Comisia de ancheta in cazul Sterling a a concluzionat ca actul aditional nr. 11 la contractul de explorare a productiei a fost intocmit in conditii ilegale, ANRM neavind un mandat din partea Guvernului in acest sens, a precizat presedintele forului, Iulian Iancu.

Continuarea, în Ziarul de Iaşi.

2 comentarii:

  1. Stii ce nu inteleg eu? In media toti (adica membri PD-L, ziaristi portocalii) ies si recunosc ca Ridzi le-a sifonat rau de tot imaginea de partid si prezidentiala dar cand vine vorba sa treaca la fapte, nimic. Am sustinut-o si eu pe blogul meu: demisia de onoare, "curatirea de pacate" sau demiterea. Acum cica l-au gasit pe Tariceanu. Exact acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Înseamnă că se tem să nu răbufnească Ridzi cu identitatea adevăraţilor beneficiari ai matrapazlâcului, ca să nu mai vorbim de altele de care ştie din interior. Cum s-o dea afară? E an prezidenţial!
    P.S. Închipuie-ţi ce-ar fi fost să fie acuzat un PSD-ist de fraudă de 600 mii euro! Se lăsa cu televiziuni la uşa DNA, dar aşa...

    RăspundețiȘtergere