marți, 24 iulie 2012
Bancul cu fraudarea referendumului
S-au grăbit unii să anunțe deja cum s-au furat ștampilele de duminică, prin desființarea birourilor electorale municipale orășenești și comunale: "Ordonanța 41 adoptată de guvern elimină prevederile privind constituirea birourilor electorale de circumscripţie ale comunelor, oraşelor şi municipiilor."
Cum ar veni, se slăbește vigilența organului și noua dictatură poate fura voturi într-o dulce nebunie, precum odinioară Modern Talking inimile elevelor de la școala de asistente.
Să evocăm puțin gloriosul fleac de alegere din 2009, în urma căruia am fost ciuruiți de suspendatul actual. Legea 370 din 2004 reglementează alegerea președintelui României, fiind amendată la 3 octombrie 2009 (OUG 95) de guvernul Boc prin introducerea următorului articol: "Art. 74. - (1) Pentru organizarea si desfasurarea operatiunilor specifice perioadei electorale se constituie Biroul Electoral Central, birourile electorale judetene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate si birourile electorale ale sectiilor de votare."
Deci, am avut birouri electorale județene și birouri electorale ale secțiilor de votare. Nu am avut birouri electorale municipale, orășenești sau comunale la alegerea președintelui din 2009. Și așa a și fost, pot confirma solemn, deoarece am participat la alegerile respective din postura de membru al BEJ Iași.
Să nu fi avut prim-ministrul Boc cunoștințele de drept necesare, plagiindu-și lucrarea de doctorat? Să fi vrut să-și avantajeze șeful spiritual prin fraudarea alegerilor, ținând cont de eliminarea birourilor locale? Greu de crezut, nu-i așa?
De ce o lege care a fost bună pentru alegerea președintelui în 2009 este nedemocratică astăzi, astfel încât poporul să fie îndemnat la boicot?
Uneori, când mă ia cineva de prost, mă ia de la bulbul rahidian și expectorez întrebări retorice. Mai aștept până duminică să dau un răspuns concret.