29 mai 2000:
Peste doua zile va muri un dinozaur, creatura lui Arcadie Dubet
"La 1 iunie, Administratia de Cladiri va fi desfiintata oficial. Existenta acestui monstru birocratic reprezinta una din cele mai negre pagini din istoria administratiei iesene. Creatura nascuta din coasta lui Arcadie Dubet a ajuns un CAP falimentar
Zilele Administratiei de Cladiri (AC) sint numarate. Cea mai inutila suprastructura a administratiei iesene este la un pas de desfiintare. Constituita ca o asociatie de locatari mamut, Administratia de Cadiri, aflata in directa subordonare a Regiei de Termoficare (RAT), trebuie sa dispara pina la 1 iunie. La opt ani de la infiintarea sa, AC nu pare sa stirneasca regretul nimanui. Insusi Romeo Mistreanu, directorul RAT, este constient ca Administratia atirna de gitul sau ca o piatra de moara. "Cred ca singura perioada in care administratia si-a dovedit eficienta a fost doar in primii doi ani, din 1992 pina in 1994. Intre timp, dezinteresul total al angajatilor de a-si indeplini sarcinile de serviciu au condus la dorinta generala de a divolza aceasta structura", a declarat Mistreanu.[...]
Inca de acum doi ani, conducerea RAJAC a cerut transformarea AC in societate comerciala. "Administratia e nefunctionala si neeficienta. Solutia ar fi fost transformarea ei in societate comerciala, in subordinea Primariei. In acest fel, ea ar fi putut fi controlata, iar distribuirea fondurilor ar fi fost echidistanta", a declarat Tudor Tudose, purtatorul de cuvint al RAJAC. Solutia oferita de RAJAC nu e impartasita si de Romeo Mistreanu. Acesta sustine ca, prin transformare, AC nu ar fi devenit decit o unitate si mai neprofitabila. "O viitoare societate comerciala nu ar fi avut fonduri. Practic, lucrarile de intretinere ar fi urmat sa fie executate tot de RA «Termoficare», ceea ce ar fi dus la blocajul financiar al ambelor unitati", a spus directorul RAT. In ciuda solutiilor multiple oferite, Administratia de Cladiri va disparea la fel de brusc cum a si aparut, si asta pare sa multumeasca pe toata lumea."
Nu este o activitate perfectă nici în zilele noastre. E, oricum, mai bună decât acum 10 ani şi se doreşte să devină şi mai bună. Anul acesta facem eforturi de a asigura furnizarea utilităţilor pentru toţi proprietarii, în condiţii de an de criză, în care cei mai mulţi sunt îngroziţi de spectrul sacrificiilor.
De asemenea, luptăm şi împotriva unor speculanţi de tranziţie care ar dori să pună mâna pe banii asociaţiilor, în numele unei administrări "mai ieftine".
Ar fi de dorit ca şi furnizorii să înţeleagă că sacrificiile sunt necesare din partea tuturor, iar măsurile de sistare a utilităţilor trebuie relaxate, deoarece pensionarii, principalii şi cei mai conştiincioşi plătitori ai cheltuielilor de întreţinere au priorităţi mai importante, cum sunt hrana şi medicamentele. Cât de grea ne va fi, oare, a doua jumătate a anului de chin 2010?
joi, 27 mai 2010
luni, 17 mai 2010
A murit Ronnie James Dio
Încă un titan trece marginea dintre lumi. Ce a creat el rămâne printre noi, ca un refugiu din lumea asta ciudată.
duminică, 16 mai 2010
Simirad şi Cârlan în campanie ţigănească. Pancu, adversarul lui Răducioiu. Acum 10 ani
Un nou episod din disputa Simirad-Carlan
Fluturasii imprastiati prin oras de candidatul PNL Dan Carlan au stirnit furia primarului Simirad, care a spus ca "aceasta campanie electorala aluneca pe o panta tipic tiganeasca" si ca Dan Carlan ii aduce acuze "demne de etnia pe care o reprezinta". Dan Carlan a sustinut, in fluturasul cu pricina, ca primarul Simirad a tras citeva foloase personale in acest mandat, printre care se numara beneficiile de pe urma infiintarii unui cartier rezidential in Galata, zona in care si-a cumparat recent teren, o conducta speciala de incalzire la scara de bloc, garaj cu usi automate si acoperis de poliuretan realizate din banii RA "Termoficare". Primarul Simirad a ripostat, declarind: "In acel garaj al RA «Termoficare» se tine masina Primariei de 2-3 ori pe luna, atunci cind soferul meu pleaca la tara si am nevoie de masina. In comparatie cu corturile in care a trait, un acoperis este ceva de lux, iar in limba rroma, rezidentiala este prezidentiala. Este obsesia cioroiului care cerseste, care atunci cind vede ca ai ceva, cere pina dai ca sa scapi odata, chiar daca nu ai chef". In ce priveste promovarea ideii centralelor de bloc, primarul a citit un raspuns oficial al "Distrigaz" in care se precizeaza ca in municipiul Iasi nu se poate promova un al sistem de incalzire, instalarea unor centrale termice fiind posibila numai in anumite zone ale orasului. Dan Carlan considera ca primarul Simirad a deviat subiectul imbunatatirii serviciilor Primariei intr-un discurs plin de epitete jignitoare, care il arata inca o data pe omul Simirad, asa cum este el, "plin de impolitete, incultura, aroganta, ca orice mic dictator de cartier". (F. D.)
Ultimii zece ani i-au adus sub aceeaşi flamură. Sic transit...
Nastase se gindeste deja la un nou acord cu FMI
Prim-vicepresedintele PDSR Adrian Nastase considera ca viitorul Guvern trebuie sa negocieze un nou acord cu FMI, care sa reflecte programele si obiectivele noii formule de guvernare rezultate dupa alegeri. El a declarat ca memorandumul convenit de actualul Guvern cu FMI este o "prelungire si o inasprire a celui din 1999 care a functionat doar doua luni din cauza faptului ca Executivul si-a asumat obiective irealizabile". Nastase a criticat prevederile din memorandum referitoare la privatizarea Bancii Agricole si a BCR, precum si la privatizarea "unor segmente extrem de profitabile din Conel si Romgaz". El a aratat ca acordul cu FMI instituie lichidarea a zeci de intreprinderi si "vinzarea la solduri a sute de societati comerciale".
Câtă dreptate mai avea! Nu l-a băgat nimeni în seamă aşa că s-au dus naibii şi BCR şi CONEL şi ROMGAZ. E mai bine? Deloc! Să vedem ce mai vindem acum.
"PDSR nu are nici o sansa sa revina la guvernare"
Data publicarii: 15/05/2000
"Nu exista nici o sansa ca PDSR sa revina la guvernare dupa alegerile din toamna acestui an, iar PNTCD doreste sa continue ceea ce a inceput in actuala guvernare", a declarat ieri, la Suceava, prim-vicepresedintele PNTCD, Ioan Muresan. El a spus ca PDSR nu va reveni la guvernare intrucit "oamenii vor afla din ce in ce mai mult, in urmatoarea perioada, lucrurile pe care le-a facut PDSR". "Le vom aduce aminte cum a fost guvernata tara pina in 1996, pentru ca, se pare, acest lucru s-a uitat. Le vom aduce aminte de toate impozitele, de toate programele pe care le-au dezvoltat, din care lipsea omul, din care lipsea taranul in domeniul agriculturii si faptul ca toate reformele cu adevarat structurale in economie au fost aminate, ceea ce a dus
la uriase pierderi", a spus Muresan.
A văzut şi singur ce prostii a spus. PDSR a câştigat, iar PNŢCD nu mai există. O nouă lecţie despre politicieni iresponsabili. Dar cine s-o înveţe?
Rendez-vous Pancu - Raducioiu
Data publicarii: 11/05/2000
Fostul iesean Daniel Pancu a fost titular in partida in care echipa sa, Cesena, a remizat-o la Brescia, avind o evolutie buna. Daniel ne-a spus ca s-a intretinut indelung cu Raducioiu, cu care, ca si in meciul tur, a facut schimb de tricouri. "Am condus cu 1-0, si, dupa ce ne-a fost eliminat un jucator, am fost trecut pe banda dreapta, jucind mijlocas si chiar fundas. Datorita lipsei cantonamentului de iarna, cu care eram obisnuit in tara, la inceputul anului am avut o cadere fizica ce s-a simtit in jocul meu. Acum insa ma simt mult mai bine si sper ca finalul sezonului sa fie unul in forta" ne-a declarat cel care pentru ieseni va ramine cunoscut sub numele de "Diamantul din Nicolina". (OM)
Istoria se repetă, doar că acum avem regrete pentru Adrian Cristea.
sâmbătă, 15 mai 2010
joi, 13 mai 2010
Apa, o parte din viaţa mea!
Iaşi * Gust plăcut şi calitate europeană
Apa de la robinet, cea mai bună din ţară
Consumaţi cu încredere apă de la robinet. Este sfatul pe care vi-l dau reprezentanţii ApaVital, care susţin că datorită investiţiilor derulate până în prezent, judeţul Iaşi dispune de una dintre cele mai bune ape potabile din România distribuite în reţeaua publică de alimentare
„Investiţiile făcute până în prezent de ApaVital au ca rezultat îmbunătăţirea calităţii apei folosind sistemele de clorinare automată, minimalizarea riscului poluării biochimice şi bacteriologice a apei potabile din sistemul de distribuţie, controlul şi reducerea pierderilor de apă din sistem prin utilizarea echipamentelor moderne de detecţie”, ne-a declarat Ion Toma, directorul ApaVital.
„Apa venită direct de la sursă este supusă, în etape succesive tratării cu reactivi şi diferite substanţe, cu scopul de a elimina impurităţile. Apa este tratată, pe rând, cu clorură ferică, soluţie de polimer, dioxid de clor, cărbune activ şi clor gazos. Prin acţiunea acestor substanţe, dar şi prin filtrarea repetată, apa ajunge la consumatori pură, cu un gust plăcut şi la o calitate conformă exigenţelor impuse de Uniunea Europeană”, a mai precizat oficialul societăţii.
Cât priveşte tradiţionala dispută dintre ieşenii care consumă numai apă îmbuteliată şi ceilalţi, oficialii ApaVital vorbesc despre o siguranţă aparentă a apei din PET-uri. „Aceasta este dată de puritatea vizibilă a produsului, care influenţează astfel comportamentul la cumpărare al consumatorului. La polul opus se află compoziţia acestor ape care din punct de vedere medical ar trebui să aibă cât mai puţin sodiu, să nu aibă radioactivitate sau arsen, iar ambalajul să fie din material perfect inert. Unele mase plastice pot ceda substanţe nedorite în apă sau sunt mediu bun pentru microorganisme. Nu în ultimul rând trebuie ţinut cont de faptul că bioxidul de carbon are efect conservant, motiv pentru care apa plată are termen de garanţie redus”, a mai spus şeful ApaVital. (Tudor Damaschin)
De la RAJAC din anul 1996 şi până la Apavital în anul 2010, au fost multe eforturi, încercări, pasiuni, deabateri, dezamăgiri şi, iată, satisfacţii. Au contribuit la acestea Programele de finanţare externă, primele din ţară, aplicate temeinic şi profesionist, cu BERD, Mannesmann, ISPA şi multe altele. S-au deschis multe drumuri înaintea altor furnizori de apă din ţară, care au beneficiat de experienţa Iaşului. Oraşul a căpătat prestigiu în Europa investiţională şi datorită proiectelor de la Iaşi.
Să ne amintim doar că acum 15 ani jumătate de zi oraşul nu avea apă, iar în restul timpului apa avea calitate scăzută. Acum avem o calitate a serviciului de nivel european. Se cuvin menţionaţi toţi cei care au contribuit la dezvoltarea Apavital: Gheorghe Nichita, Ion Toma, Victorel Lupu, Mihai Doruş, Ioan Teşu, Nelu Mihăilescu, Cosmin Coman, Neculai Luca, Ion Apostol, Vasile Strilciuc, Ioan Ciobanu, Romeo Casian, Cristi Chirica, Neculai Fântânaru, Vasile Enea, Valerian Sălăvăstru şi, cu siguranţă, mulţi-mulţi alţii, dintre care, unii, nici nu mai sunt astăzi printre noi. Sunt mândru că am făcut parte din această echipă şi sper să răspândesc mai departe tot ce s-a făcut bine la RAJAC - Apavital. Cu adevărat, Apa este o parte a vieţii mele!
P.S. Mă bucur că am scris acestea astăzi, de Înălţarea Domnului, care este şi Ziua Eroilor.
Apa de la robinet, cea mai bună din ţară
Consumaţi cu încredere apă de la robinet. Este sfatul pe care vi-l dau reprezentanţii ApaVital, care susţin că datorită investiţiilor derulate până în prezent, judeţul Iaşi dispune de una dintre cele mai bune ape potabile din România distribuite în reţeaua publică de alimentare
„Investiţiile făcute până în prezent de ApaVital au ca rezultat îmbunătăţirea calităţii apei folosind sistemele de clorinare automată, minimalizarea riscului poluării biochimice şi bacteriologice a apei potabile din sistemul de distribuţie, controlul şi reducerea pierderilor de apă din sistem prin utilizarea echipamentelor moderne de detecţie”, ne-a declarat Ion Toma, directorul ApaVital.
„Apa venită direct de la sursă este supusă, în etape succesive tratării cu reactivi şi diferite substanţe, cu scopul de a elimina impurităţile. Apa este tratată, pe rând, cu clorură ferică, soluţie de polimer, dioxid de clor, cărbune activ şi clor gazos. Prin acţiunea acestor substanţe, dar şi prin filtrarea repetată, apa ajunge la consumatori pură, cu un gust plăcut şi la o calitate conformă exigenţelor impuse de Uniunea Europeană”, a mai precizat oficialul societăţii.
Cât priveşte tradiţionala dispută dintre ieşenii care consumă numai apă îmbuteliată şi ceilalţi, oficialii ApaVital vorbesc despre o siguranţă aparentă a apei din PET-uri. „Aceasta este dată de puritatea vizibilă a produsului, care influenţează astfel comportamentul la cumpărare al consumatorului. La polul opus se află compoziţia acestor ape care din punct de vedere medical ar trebui să aibă cât mai puţin sodiu, să nu aibă radioactivitate sau arsen, iar ambalajul să fie din material perfect inert. Unele mase plastice pot ceda substanţe nedorite în apă sau sunt mediu bun pentru microorganisme. Nu în ultimul rând trebuie ţinut cont de faptul că bioxidul de carbon are efect conservant, motiv pentru care apa plată are termen de garanţie redus”, a mai spus şeful ApaVital. (Tudor Damaschin)
De la RAJAC din anul 1996 şi până la Apavital în anul 2010, au fost multe eforturi, încercări, pasiuni, deabateri, dezamăgiri şi, iată, satisfacţii. Au contribuit la acestea Programele de finanţare externă, primele din ţară, aplicate temeinic şi profesionist, cu BERD, Mannesmann, ISPA şi multe altele. S-au deschis multe drumuri înaintea altor furnizori de apă din ţară, care au beneficiat de experienţa Iaşului. Oraşul a căpătat prestigiu în Europa investiţională şi datorită proiectelor de la Iaşi.
Să ne amintim doar că acum 15 ani jumătate de zi oraşul nu avea apă, iar în restul timpului apa avea calitate scăzută. Acum avem o calitate a serviciului de nivel european. Se cuvin menţionaţi toţi cei care au contribuit la dezvoltarea Apavital: Gheorghe Nichita, Ion Toma, Victorel Lupu, Mihai Doruş, Ioan Teşu, Nelu Mihăilescu, Cosmin Coman, Neculai Luca, Ion Apostol, Vasile Strilciuc, Ioan Ciobanu, Romeo Casian, Cristi Chirica, Neculai Fântânaru, Vasile Enea, Valerian Sălăvăstru şi, cu siguranţă, mulţi-mulţi alţii, dintre care, unii, nici nu mai sunt astăzi printre noi. Sunt mândru că am făcut parte din această echipă şi sper să răspândesc mai departe tot ce s-a făcut bine la RAJAC - Apavital. Cu adevărat, Apa este o parte a vieţii mele!
P.S. Mă bucur că am scris acestea astăzi, de Înălţarea Domnului, care este şi Ziua Eroilor.
sâmbătă, 8 mai 2010
Studenţii îl critică pe Băsescu, dar acesta candidează la primărie. Simirad la petrecerea Poli Iaşi. Acum 10 ani
Din nou scurtă istorie: ce făceam acum zece ani la începutul lui mai?
Încă o dată, mulţumiri Ziarului de Iaşi, care ne pune la dispoziţie arhiva.
Liderii studentilor au intrat in aburii parlamentarilor
Prezenti ieri la o intilnire cu reprezentantii citorva dintre organizatiile studentesti din Iasi, parlamentarii ieseni Mihai Dorin (PNTCD), Anghel Stanciu (PRM) si Traian Dobre (PDSR) nu s-au putut abtine sa nu faca putina campanie electorala. Timp de peste doua ore si jumatate de discutii pe tema anuntata initial - reducerile studentilor pe transportul feroviar, subventiile acordate de stat si votul uninominal - s-a vorbit mult, si nu s-a spus de fapt nimic. Liderii studentilor medicinisti, Vladimir Poroch si Ionel Aga, Daniel Oajdea de la Universitatea Tehnica, si Dumitru Acatrinei, de la Agronomie, au inghitit in sec pe parcursul intregii discutii in urma careia nu au rezolvat nimic.
Intrerupt de Daniel Oajdea, care i-a cerut sa nu se abata de la tema discutiei, legata de sistarea acordarii reducerilor pe transport, Stanciu nu s-a lasat cu una-cu doua: "Lasati-ma sa va arat pisica! Batalia pentru reducerile pe transport se da din 1995. Tendinta era ca invatamintul superior este un serviciu, si nici un serviciu nu este gratis. Reducerile pe transport s-au acordat la presiunea liderilor sindicali", a spus Anghel Stanciu, adaugind ca va cere trimiterea in judecata a celor doi ministri, al Educatiei Nationale si al Transporturilor, pentru incalcarea legii statutului cadrelor didactice.
Intre timp, liderii studenţilor au văzut că în politică se trăieşte mai bine, Daniel Oajdea ajungând chiar deputat. Ca să vezi cât de des se schimbă destinele...
Tot despre necazurile studenţilor:
Ping-pong politic pe spinarea elevilor si studentilor
De citeva luni de zile, taranistii si democratii par sa fi inceput un razboi de uzura specific anului electoral, insa pe spinarea elevilor si studentilor. Facilitatile pentru transportul pe calea ferata a devenit astfel o mica miza electorala. Pe de o parte se afla democratul Traian Basescu, care vrea "sa sape" autoritatea lui Andrei Marga, de cealalta parte, Ministerul Educatiei, aflat in custodia PNTCD, care considera ca are tot dreptul la aceste facilitati.
Conducerea Ministerului Educatiei considera "ilegala si abuziva" decizia ministrului Transporturilor, Traian Basescu, de a suspenda, din nou, facilitatile la transportul pe calea ferata pentru elevi si studenti, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Mircea Muresan, seful Directiei Relatii Publice din cadrul MEN. Oficialii MEN sustin ca la sfirsitul lunii trecute au semnat ordinele de plata prin care a fost alocata Ministerului Transporturilor (MT) datoria de 165 de miliarde de lei, reprezentind subventiile pentru transportul elevilor si studentilor pentru perioada iunie 1998 - decembrie 1999. "Exista o Hotarire de Guvern care consfinteste plata acestei sume, iar faptul ca banii nu au ajuns la MT nu mai tine de MEN, ci de birocratia de la Ministerul Finantelor. Indiferent de motivul pentru care banii nu au ajuns inca in bugetul MT, Traian Basescu a incalcat Legea Invatamintului prin decizia de a suspenda, din nou, incepind cu 3 mai, facilitatile respective", a adaugat Muresan.
Dinu Gindu, liderul Federatiei Organizatiilor si Ligilor Studentesti din Romania (FOLSR) a declarat ca il va actiona in instanta pe ministrul Basescu pentru ca "acesta continua sa sfideze Legea Invatamintului prin suspendarea periodica a facilitatilor pentru elevi si studenti".
Băsescu ştie demult valoarea banilor. Restul e politică. Cum vom vedea şi mai la vale.
ApR ii mai trage un ghiont lui Basescu
Vicepresedintele ApR Viorel Salagean a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca atacurile ministrului Transporturilor Traian Basescu la adresa partidului sau sint determinate de "ofuscarea pe care o resimte cind ApR ataca PDSR, partid in care actualul ministru PD se pregateste sa intre". Salagean a mai spus ca "PDSR ii este foarte drag lui Basescu", deoarece este partidul de la care "a invatat foarte multe dintre deprinderile pe care le afiseaza acum". "Basescu este obsedat de politica si crede ca aceasta este un joc de societate in care spune fiecare ce vrea", a adaugat Salagean. El l-a mai acuzat pe Basescu ca "are pe constiinta probleme legate de disparitia flotei, de faptul ca PD exceleaza in minciuna si ca face reforma, inclusiv la Ministerul Transporturilor, pe banii contribuabililor". Liderul ApR l-a mai criticat pe Traian Basescu pentru faptul ca a suspendat facilitatile pentru trasport acordate elevilor si studentilor. "Ministrul Basescu dovedeste astfel ca ii place nespus de mult circul si mai putin activitatea concreta in domeniul sau; din timp in timp, ii place sa iasa in evidenta, ca paduchele pe frunte", a spus Salagean.
Drept raspuns, vicepresedintele PD Traian Basescu a declarat ca recentele declaratii politice ale lui Salagean confirma afirmatiile sale potrivit carora acest partid este "un Caritas politic, care incearca sa ascunda gunoiul sub costumele elegante ale lui Teodor Melescanu". Basescu a spus ca ApR incearca sa-si acopere saracia mintii in grosolanii si vorbe de claca la adresa altora, iar elegante ramin doar costumele lui Melescanu. Ministrul Transporturilor a tinut sa le reaminteasca "vajnicilor conducatori ai ApR" ca toti au trecut prin cel putin doua partide, referindu-se la afirmatiile lui Salagean potrivit carora ca ar intentiona sa paraseasca PD in favoarea PDSR. "Sa nu-mi confunde moralitatea mea politica cu a lor", a spus Basescu.
Veselă naţie, ghiduşi conducători...
Ce a rezultat, totuşi, din tot circul?
Lovitura de teatru la Bucuresti: Basescu candideaza pentru Primarie
In ultima zi a inscrierilor candidatilor pentru alegerile locale, la Bucuresti s-a inregistrat surpriza anului: Traian Basescu este noul candidat al Partidului Democrat pentru Primaria Capitalei. PD a decis aseara inlocuirea lui George Nistor in ultima zi de inscriere a candidaturilor. Potrivit unor surse din PD, decizia de inlocuire a lui Nistor a fost luata in urma unui sondaj comandat de democrati, care a relevat ca acesta ar fi obtinut mai putin de trei procente din voturi. Conducerea PD a apreciat, in consecinta, ca un asemenea rezultat ar putea afecta rezultatele alegerilor parlamentare si a decis sa schimbe radical strategia campaniei electorale. Basescu a declarat ieri ca isi va lua concediu in perioada campaniei electorale. Aseara, Partidul Popular din Romania, condus de Radu Vasile, a decis sa sustina candidatura lui Basescu in alegerile din Capitala.
Să mai amintim că a şi câştigat alegerile?
Între timp, naţia se confrunta cu FMI, pentru acordarea unei noi tanşe. Nimic nou, nu?
Negociatorul-sef al FMI pentru Romania va continua in aceasta saptamina discutiile cu oficialitatile romane
Negociatorul-sef al Fondului Monetar International pentru Romania, Emanuel Zervoudakis, a decis sa ramina la Bucuresti pentru a continua si in aceasta saptamina discutiile cu oficialitatile romane, a declarat purtatorul de cuvint al Guvernului, Gabriela Vrinceanu-Firea.
Ea a precizat ca "Zervoudakis doreste sa se intoarca la Washington cu un raport fidel asupra realizarilor din Romania".
Firea a mai aratat ca din 25 de conditii impuse de FMI, Romania a indeplinit deja 20.
"Din cele cinci conditii ramase, cele mai delicate sint cele care se refera la ponderea in PIB a salariilor bugetarilor si la arieratele intreprinderilor cu pierderi, dar oficialitatile romane spera sa dispuna de suficiente argumente pentru ca aceste probleme sa fie depasite", a spus Firea.
Gabriela Vrânceanu Firea, fost purtător de cuvânt al guvernului, fost şi actual jurnalist. A fost şi în presă, şi în afara presei, dar asta nu e ceva ilegal, nu? (Mică digresiune în atenţia biografilor interesaţi.)
Şi acum zece ani Romeo Olteanu era sărbătorit de ziua lui, fiindu-i recunoscută pasiunea fierbinte pentru sport:
Cadoul lui Romeo Olteanu
"Daca cistigam cu Remin Deva, am dori sa dedicam victoria directorului SC Iasi XXI, Romeo Olteanu, care ieri si-a serbat ziua de nastere", a precizat in numele echipei pe care o conduce tehnicianul Veniamin Lupan. Cert este ca SC Iasi XXI este singura care sprijina efectiv handbalul feminin iesean, achitind salariile jucatoarelor si platind la timp primele de joc. Astazi, de la orele 16.00, in Sala Polivalenta, CSM Iasi XXI are un nou prilej de a scoate ceva bani de la "moldoveanul" Romeo Olteanu, insa infinit mai mult conteaza punctele puse in joc, necesare ca aerul in tentativa de evitare a retrogradarii. Dupa reconfortantul succes de la Cluj, iesencele intilnesc si astazi un adversar incomod, Remin Deva fiind o echipa ambitioasa, ce nu va absenta in sezonul viitor din Liga Nationala.
Despre fotbalul local: 2-0 pe toată linia.
Emotiile Iasului s-au inecat in Dunare
Dunarea Galati - FCM Poli Iasi 0-2 (0-0) in etapa a XXXII-a a Diviziei B la fotbal
Oaspetii au reusit performanta de a avea doua galerii la Galati! Interventia presedintelui lui Poli, Costel Radeanu din startul primei reprize a avut darul de a calma rivalitatile dintre cele doua factiuni, aparute pe criterii politice, scandarile obscene facute la adresa "adversarilor" transformindu-se, asa cum era si normal, in sloganuri pro-Poli. Astfel, tabara pedeserista a facut pace cu cea "simiradiana", in repriza secunda, spectacolul fiind absolut superb, mai ales atunci cind se cinta pe doua voci! Superba arena Dunarea se degradeaza pe zi ce trece. Gazonul pare mai propice pentru culturi agricole, gradenele sint simple amintiri, etc. Chiar si tribunele s-au racordat la acest puls, la partida cu Poli numarul galatenilor fiind cu ceva mai mare decit cel al iesenilor prezenti la meci (cam o suta) Cu exceptia unei faze minore, Corpodean a fluierat absolut ireprosabil. Cind vrea, poate! Atit Radu cit si Medeleanu au fost schimbati datorita unor accidentari. Altfel, Acatrinei a jucat primul minut pentru Poli in actualul sezon. Printre spectatori s-au numarat si doi fotbalisti de A: "diamantul" dinamovist Cernat si otelarul Haraga, ale carui relatii cu Titi Dumitriu par a se fi racit. Coroborat cu esecul Moinestiului la Focsani, acest rezultat a insemnat, teoretic si practic, incheierea cu succes a cursei pentru evitarea retrogradarii. Si din aceasta cauza, petrecerea din seara zilei de simbata, de la clubul RS, data in cinstea botezului celei de-a doua fiice a presedintelui CA al lui Poli, Ovidiu Fotea (nas a fost presedintele executiv Costel Radeanu), a fost mai mult decit o reusita. Alaturi de primarul Simirad si prieteni ai familiei, a fost prezenta multa lume legata de clubul din Copou, membrii ai CA, antrenori si o mare parte din lotul de jucatori.
Simirad suporter la Poli? Ce minune! Însă cele trei zile magice au trecut rapid...
Intre timp, renaşterea Politehncii se cocea undeva, prin divizia C:
CCFR Citadin si FC Unirea 2000 au obtinut victorii in Divizia C
CFR Citadin Iasi - Rapid Miercurea Ciuc 2-0 (2-0). La mare pret au fost cele trei puncte puse in joc ieri pe stadionul Tineretului, unde doua echipe aflate deasupra liniei ce delimiteaza divizionarele C de viitoarele divizionare D si-au dorit o linistitoare victorie. Cu vintul aliat, ca de obicei, gazdele au transat disputa in prima parte a reprizei intii, prin doua reusite ale fundasului Catalin Voicu.
FC Unirea 2 000 Iasi - Vrancart Adjud 2-0 (1-0) . Desi la concurenta cu mult mai importantul meci de pe Tineretului, partida de pe "Maracana" a adus in tribune destui spectatori. Cei prezenti nu au avut ce regreta, gazdele facind unul din cele mai reusite jocuri de pe teren propriu din actualul sezon; in ciuda unor greseli individuale simple, care apareau si iritau din cind in cind, jocul a fost deschis, spectaculos pe alocuri, cu destule faze care au "curs" frumos. Dominarea iesenilor a fost concretizata de reusitele celor mai experimentati jucatori: Manole, care, dupa un lung sir de accidentari si ghinioane, a spart gheata in acest sezon si a inscris cu singe rece din careu in minutul 26, si Dragoi, care a transformat un penalty acordat in urma unui fault asupra lui Bozianu. Notabile au mai fost fazele din minutul 45 cind arbitrul a anulat un gol al lui Andrus si bara adjudeanului Apachitei ('64) care putea relansa meciul. Reusita gazdelor a fost umbrita de minele crispate avute de mai toata lumea la finele meciului, problemele financiare
acute ale Unirii dind nastere la frictiuni puternice la toate nivelele clubului. La FC Unirea au jucat: Pintilie - Bozianu, Cazacu ('83 Ciocoiu), Dragoi, Lohan, Dascalu - Chiper, Andrus, Scripca ('80 Grigore) - Manole, Brighiu.
Iată o nouă săptămână în care aflăm că veşnice sunt doar apucăturile schimbătoare ale omului...
Încă o dată, mulţumiri Ziarului de Iaşi, care ne pune la dispoziţie arhiva.
Liderii studentilor au intrat in aburii parlamentarilor
Prezenti ieri la o intilnire cu reprezentantii citorva dintre organizatiile studentesti din Iasi, parlamentarii ieseni Mihai Dorin (PNTCD), Anghel Stanciu (PRM) si Traian Dobre (PDSR) nu s-au putut abtine sa nu faca putina campanie electorala. Timp de peste doua ore si jumatate de discutii pe tema anuntata initial - reducerile studentilor pe transportul feroviar, subventiile acordate de stat si votul uninominal - s-a vorbit mult, si nu s-a spus de fapt nimic. Liderii studentilor medicinisti, Vladimir Poroch si Ionel Aga, Daniel Oajdea de la Universitatea Tehnica, si Dumitru Acatrinei, de la Agronomie, au inghitit in sec pe parcursul intregii discutii in urma careia nu au rezolvat nimic.
Intrerupt de Daniel Oajdea, care i-a cerut sa nu se abata de la tema discutiei, legata de sistarea acordarii reducerilor pe transport, Stanciu nu s-a lasat cu una-cu doua: "Lasati-ma sa va arat pisica! Batalia pentru reducerile pe transport se da din 1995. Tendinta era ca invatamintul superior este un serviciu, si nici un serviciu nu este gratis. Reducerile pe transport s-au acordat la presiunea liderilor sindicali", a spus Anghel Stanciu, adaugind ca va cere trimiterea in judecata a celor doi ministri, al Educatiei Nationale si al Transporturilor, pentru incalcarea legii statutului cadrelor didactice.
Intre timp, liderii studenţilor au văzut că în politică se trăieşte mai bine, Daniel Oajdea ajungând chiar deputat. Ca să vezi cât de des se schimbă destinele...
Tot despre necazurile studenţilor:
Ping-pong politic pe spinarea elevilor si studentilor
De citeva luni de zile, taranistii si democratii par sa fi inceput un razboi de uzura specific anului electoral, insa pe spinarea elevilor si studentilor. Facilitatile pentru transportul pe calea ferata a devenit astfel o mica miza electorala. Pe de o parte se afla democratul Traian Basescu, care vrea "sa sape" autoritatea lui Andrei Marga, de cealalta parte, Ministerul Educatiei, aflat in custodia PNTCD, care considera ca are tot dreptul la aceste facilitati.
Conducerea Ministerului Educatiei considera "ilegala si abuziva" decizia ministrului Transporturilor, Traian Basescu, de a suspenda, din nou, facilitatile la transportul pe calea ferata pentru elevi si studenti, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Mircea Muresan, seful Directiei Relatii Publice din cadrul MEN. Oficialii MEN sustin ca la sfirsitul lunii trecute au semnat ordinele de plata prin care a fost alocata Ministerului Transporturilor (MT) datoria de 165 de miliarde de lei, reprezentind subventiile pentru transportul elevilor si studentilor pentru perioada iunie 1998 - decembrie 1999. "Exista o Hotarire de Guvern care consfinteste plata acestei sume, iar faptul ca banii nu au ajuns la MT nu mai tine de MEN, ci de birocratia de la Ministerul Finantelor. Indiferent de motivul pentru care banii nu au ajuns inca in bugetul MT, Traian Basescu a incalcat Legea Invatamintului prin decizia de a suspenda, din nou, incepind cu 3 mai, facilitatile respective", a adaugat Muresan.
Dinu Gindu, liderul Federatiei Organizatiilor si Ligilor Studentesti din Romania (FOLSR) a declarat ca il va actiona in instanta pe ministrul Basescu pentru ca "acesta continua sa sfideze Legea Invatamintului prin suspendarea periodica a facilitatilor pentru elevi si studenti".
Băsescu ştie demult valoarea banilor. Restul e politică. Cum vom vedea şi mai la vale.
ApR ii mai trage un ghiont lui Basescu
Vicepresedintele ApR Viorel Salagean a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca atacurile ministrului Transporturilor Traian Basescu la adresa partidului sau sint determinate de "ofuscarea pe care o resimte cind ApR ataca PDSR, partid in care actualul ministru PD se pregateste sa intre". Salagean a mai spus ca "PDSR ii este foarte drag lui Basescu", deoarece este partidul de la care "a invatat foarte multe dintre deprinderile pe care le afiseaza acum". "Basescu este obsedat de politica si crede ca aceasta este un joc de societate in care spune fiecare ce vrea", a adaugat Salagean. El l-a mai acuzat pe Basescu ca "are pe constiinta probleme legate de disparitia flotei, de faptul ca PD exceleaza in minciuna si ca face reforma, inclusiv la Ministerul Transporturilor, pe banii contribuabililor". Liderul ApR l-a mai criticat pe Traian Basescu pentru faptul ca a suspendat facilitatile pentru trasport acordate elevilor si studentilor. "Ministrul Basescu dovedeste astfel ca ii place nespus de mult circul si mai putin activitatea concreta in domeniul sau; din timp in timp, ii place sa iasa in evidenta, ca paduchele pe frunte", a spus Salagean.
Drept raspuns, vicepresedintele PD Traian Basescu a declarat ca recentele declaratii politice ale lui Salagean confirma afirmatiile sale potrivit carora acest partid este "un Caritas politic, care incearca sa ascunda gunoiul sub costumele elegante ale lui Teodor Melescanu". Basescu a spus ca ApR incearca sa-si acopere saracia mintii in grosolanii si vorbe de claca la adresa altora, iar elegante ramin doar costumele lui Melescanu. Ministrul Transporturilor a tinut sa le reaminteasca "vajnicilor conducatori ai ApR" ca toti au trecut prin cel putin doua partide, referindu-se la afirmatiile lui Salagean potrivit carora ca ar intentiona sa paraseasca PD in favoarea PDSR. "Sa nu-mi confunde moralitatea mea politica cu a lor", a spus Basescu.
Veselă naţie, ghiduşi conducători...
Ce a rezultat, totuşi, din tot circul?
Lovitura de teatru la Bucuresti: Basescu candideaza pentru Primarie
In ultima zi a inscrierilor candidatilor pentru alegerile locale, la Bucuresti s-a inregistrat surpriza anului: Traian Basescu este noul candidat al Partidului Democrat pentru Primaria Capitalei. PD a decis aseara inlocuirea lui George Nistor in ultima zi de inscriere a candidaturilor. Potrivit unor surse din PD, decizia de inlocuire a lui Nistor a fost luata in urma unui sondaj comandat de democrati, care a relevat ca acesta ar fi obtinut mai putin de trei procente din voturi. Conducerea PD a apreciat, in consecinta, ca un asemenea rezultat ar putea afecta rezultatele alegerilor parlamentare si a decis sa schimbe radical strategia campaniei electorale. Basescu a declarat ieri ca isi va lua concediu in perioada campaniei electorale. Aseara, Partidul Popular din Romania, condus de Radu Vasile, a decis sa sustina candidatura lui Basescu in alegerile din Capitala.
Să mai amintim că a şi câştigat alegerile?
Între timp, naţia se confrunta cu FMI, pentru acordarea unei noi tanşe. Nimic nou, nu?
Negociatorul-sef al FMI pentru Romania va continua in aceasta saptamina discutiile cu oficialitatile romane
Negociatorul-sef al Fondului Monetar International pentru Romania, Emanuel Zervoudakis, a decis sa ramina la Bucuresti pentru a continua si in aceasta saptamina discutiile cu oficialitatile romane, a declarat purtatorul de cuvint al Guvernului, Gabriela Vrinceanu-Firea.
Ea a precizat ca "Zervoudakis doreste sa se intoarca la Washington cu un raport fidel asupra realizarilor din Romania".
Firea a mai aratat ca din 25 de conditii impuse de FMI, Romania a indeplinit deja 20.
"Din cele cinci conditii ramase, cele mai delicate sint cele care se refera la ponderea in PIB a salariilor bugetarilor si la arieratele intreprinderilor cu pierderi, dar oficialitatile romane spera sa dispuna de suficiente argumente pentru ca aceste probleme sa fie depasite", a spus Firea.
Gabriela Vrânceanu Firea, fost purtător de cuvânt al guvernului, fost şi actual jurnalist. A fost şi în presă, şi în afara presei, dar asta nu e ceva ilegal, nu? (Mică digresiune în atenţia biografilor interesaţi.)
Şi acum zece ani Romeo Olteanu era sărbătorit de ziua lui, fiindu-i recunoscută pasiunea fierbinte pentru sport:
Cadoul lui Romeo Olteanu
"Daca cistigam cu Remin Deva, am dori sa dedicam victoria directorului SC Iasi XXI, Romeo Olteanu, care ieri si-a serbat ziua de nastere", a precizat in numele echipei pe care o conduce tehnicianul Veniamin Lupan. Cert este ca SC Iasi XXI este singura care sprijina efectiv handbalul feminin iesean, achitind salariile jucatoarelor si platind la timp primele de joc. Astazi, de la orele 16.00, in Sala Polivalenta, CSM Iasi XXI are un nou prilej de a scoate ceva bani de la "moldoveanul" Romeo Olteanu, insa infinit mai mult conteaza punctele puse in joc, necesare ca aerul in tentativa de evitare a retrogradarii. Dupa reconfortantul succes de la Cluj, iesencele intilnesc si astazi un adversar incomod, Remin Deva fiind o echipa ambitioasa, ce nu va absenta in sezonul viitor din Liga Nationala.
Despre fotbalul local: 2-0 pe toată linia.
Emotiile Iasului s-au inecat in Dunare
Dunarea Galati - FCM Poli Iasi 0-2 (0-0) in etapa a XXXII-a a Diviziei B la fotbal
Oaspetii au reusit performanta de a avea doua galerii la Galati! Interventia presedintelui lui Poli, Costel Radeanu din startul primei reprize a avut darul de a calma rivalitatile dintre cele doua factiuni, aparute pe criterii politice, scandarile obscene facute la adresa "adversarilor" transformindu-se, asa cum era si normal, in sloganuri pro-Poli. Astfel, tabara pedeserista a facut pace cu cea "simiradiana", in repriza secunda, spectacolul fiind absolut superb, mai ales atunci cind se cinta pe doua voci! Superba arena Dunarea se degradeaza pe zi ce trece. Gazonul pare mai propice pentru culturi agricole, gradenele sint simple amintiri, etc. Chiar si tribunele s-au racordat la acest puls, la partida cu Poli numarul galatenilor fiind cu ceva mai mare decit cel al iesenilor prezenti la meci (cam o suta) Cu exceptia unei faze minore, Corpodean a fluierat absolut ireprosabil. Cind vrea, poate! Atit Radu cit si Medeleanu au fost schimbati datorita unor accidentari. Altfel, Acatrinei a jucat primul minut pentru Poli in actualul sezon. Printre spectatori s-au numarat si doi fotbalisti de A: "diamantul" dinamovist Cernat si otelarul Haraga, ale carui relatii cu Titi Dumitriu par a se fi racit. Coroborat cu esecul Moinestiului la Focsani, acest rezultat a insemnat, teoretic si practic, incheierea cu succes a cursei pentru evitarea retrogradarii. Si din aceasta cauza, petrecerea din seara zilei de simbata, de la clubul RS, data in cinstea botezului celei de-a doua fiice a presedintelui CA al lui Poli, Ovidiu Fotea (nas a fost presedintele executiv Costel Radeanu), a fost mai mult decit o reusita. Alaturi de primarul Simirad si prieteni ai familiei, a fost prezenta multa lume legata de clubul din Copou, membrii ai CA, antrenori si o mare parte din lotul de jucatori.
Simirad suporter la Poli? Ce minune! Însă cele trei zile magice au trecut rapid...
Intre timp, renaşterea Politehncii se cocea undeva, prin divizia C:
CCFR Citadin si FC Unirea 2000 au obtinut victorii in Divizia C
CFR Citadin Iasi - Rapid Miercurea Ciuc 2-0 (2-0). La mare pret au fost cele trei puncte puse in joc ieri pe stadionul Tineretului, unde doua echipe aflate deasupra liniei ce delimiteaza divizionarele C de viitoarele divizionare D si-au dorit o linistitoare victorie. Cu vintul aliat, ca de obicei, gazdele au transat disputa in prima parte a reprizei intii, prin doua reusite ale fundasului Catalin Voicu.
FC Unirea 2 000 Iasi - Vrancart Adjud 2-0 (1-0) . Desi la concurenta cu mult mai importantul meci de pe Tineretului, partida de pe "Maracana" a adus in tribune destui spectatori. Cei prezenti nu au avut ce regreta, gazdele facind unul din cele mai reusite jocuri de pe teren propriu din actualul sezon; in ciuda unor greseli individuale simple, care apareau si iritau din cind in cind, jocul a fost deschis, spectaculos pe alocuri, cu destule faze care au "curs" frumos. Dominarea iesenilor a fost concretizata de reusitele celor mai experimentati jucatori: Manole, care, dupa un lung sir de accidentari si ghinioane, a spart gheata in acest sezon si a inscris cu singe rece din careu in minutul 26, si Dragoi, care a transformat un penalty acordat in urma unui fault asupra lui Bozianu. Notabile au mai fost fazele din minutul 45 cind arbitrul a anulat un gol al lui Andrus si bara adjudeanului Apachitei ('64) care putea relansa meciul. Reusita gazdelor a fost umbrita de minele crispate avute de mai toata lumea la finele meciului, problemele financiare
acute ale Unirii dind nastere la frictiuni puternice la toate nivelele clubului. La FC Unirea au jucat: Pintilie - Bozianu, Cazacu ('83 Ciocoiu), Dragoi, Lohan, Dascalu - Chiper, Andrus, Scripca ('80 Grigore) - Manole, Brighiu.
Iată o nouă săptămână în care aflăm că veşnice sunt doar apucăturile schimbătoare ale omului...
luni, 3 mai 2010
Asociaţiile de proprietari, în epoca internetului
Asociaţiile de proprietari sunt invizibile în mediul virtual
Pixul, mai bun ca mouse-ul!
Cu excepţia asociaţiilor administrate de Termo-Service şi a Asociaţiei de Proprietari Scala, nu mai există nici o altă asociaţie care să le ofere doritorilor posibilitatea de a fi la curent cu deciziile sau noutăţile din interiorul respectivei comunităţii printr-un singur click.
O deficienţă des întâlnit în cadrul asociaţiilor de proprietari o reprezintă comunicarea dintre conducerea executivă şi membrii asociaţiei. Nu de puţine ori ieşenii au reclamat faptul că preşedintele asociaţiei sau administratorul iau decizii singuri, fără a se mai obosi să solicite părerile celor din condominiu. Sub acest aspect, convocarea unei adunării generale, în care să fie luate decizii în folosul asociaţiei, depinde strict de bunăvoinţa preşedintelui. [...]
Întreţinere plătită prin internet
Îmbunătăţirea comunicării prin internet. Este unul dintre obiectivele urmărite permament de reprezentanţii SC Termo-Service, societate care oferă clienţilor posibilitatea de a vizualiza online listele la întreţinere. Şi nu numai atât. „Un administrator profesionist trebuie să le ofere clienţilor o sursă de informare rapidă şi corectă. Este ceea ce am realizat prin intermediul site-ului nostru, www.termoservice-iasi.ro. Însă ne dorim ca pagina web să devină o platformă interactivă. Să fie frecventată pentru solicitări sau nelămuriri, astfel încât să se constituie într-un factor care să ducă la un confort sporit pentru clienţii noştri“, ne-a declarat Tudor Tudose, directorul societăţii. Acesta a mai precizat că prin intermediul paginii web va încerca să stimuleze competiţia între asociaţii. „Spre exemplu, un concurs de fotografii pe site, care să reflecte modul în care locatarii au amenajat grădinile. Cred că mulţi ar aprecia acest lucru şi poate că vor imita exemplul altora“, a mai spus dl Tudose.
Totuşi, marea inovaţie a celor de la Termo-Service ar putea-o constitui implementarea unor modalităţi de plată electronice. „Dorim să extindem serviciul în sensul de a introduce plata prin mijloace electronice, prin internet sau POS. Astfel am veni în sprijinul celor ne-au solicitat acest lucru, cărora timpul nu le permite să treacă pe la casieriile Termo-Service“, a spus dl Tudose. (Tudor Damaschin)
Pixul, mai bun ca mouse-ul!
Cu excepţia asociaţiilor administrate de Termo-Service şi a Asociaţiei de Proprietari Scala, nu mai există nici o altă asociaţie care să le ofere doritorilor posibilitatea de a fi la curent cu deciziile sau noutăţile din interiorul respectivei comunităţii printr-un singur click.
O deficienţă des întâlnit în cadrul asociaţiilor de proprietari o reprezintă comunicarea dintre conducerea executivă şi membrii asociaţiei. Nu de puţine ori ieşenii au reclamat faptul că preşedintele asociaţiei sau administratorul iau decizii singuri, fără a se mai obosi să solicite părerile celor din condominiu. Sub acest aspect, convocarea unei adunării generale, în care să fie luate decizii în folosul asociaţiei, depinde strict de bunăvoinţa preşedintelui. [...]
Întreţinere plătită prin internet
Îmbunătăţirea comunicării prin internet. Este unul dintre obiectivele urmărite permament de reprezentanţii SC Termo-Service, societate care oferă clienţilor posibilitatea de a vizualiza online listele la întreţinere. Şi nu numai atât. „Un administrator profesionist trebuie să le ofere clienţilor o sursă de informare rapidă şi corectă. Este ceea ce am realizat prin intermediul site-ului nostru, www.termoservice-iasi.ro. Însă ne dorim ca pagina web să devină o platformă interactivă. Să fie frecventată pentru solicitări sau nelămuriri, astfel încât să se constituie într-un factor care să ducă la un confort sporit pentru clienţii noştri“, ne-a declarat Tudor Tudose, directorul societăţii. Acesta a mai precizat că prin intermediul paginii web va încerca să stimuleze competiţia între asociaţii. „Spre exemplu, un concurs de fotografii pe site, care să reflecte modul în care locatarii au amenajat grădinile. Cred că mulţi ar aprecia acest lucru şi poate că vor imita exemplul altora“, a mai spus dl Tudose.
Totuşi, marea inovaţie a celor de la Termo-Service ar putea-o constitui implementarea unor modalităţi de plată electronice. „Dorim să extindem serviciul în sensul de a introduce plata prin mijloace electronice, prin internet sau POS. Astfel am veni în sprijinul celor ne-au solicitat acest lucru, cărora timpul nu le permite să treacă pe la casieriile Termo-Service“, a spus dl Tudose. (Tudor Damaschin)
sâmbătă, 1 mai 2010
Simirad face grătar cu mititei şi bere în faţa Primăriei, iar Băsescu e un politician de mahala. Acum 10 ani
Nichita si-a prezentat "Programul pentru Iasi"
Candidatul Partidului Democrat, Gheorghe Nichita, si-a prezentat in debutul campaniei electorale, "Programul pentru Iasi", care cuprinde o prezentare generala a resurselor si posibilitatilor de dezvoltare si isi defineste strategia generala.
În acelaşi timp, candidatul Constantin Simirad, primar în funcţie, a promis ca in "2004 nu va mai candida" si a anuntat pe posibilul sau succesor in persoana fostului rector de la Universitatea "Al.I.Cuza", Gheorghe Popa. După cum se vede, n-a fost pentru cine s-a pregătit...
Alţii, foloseau metode inedite în campania electorala. Cât de mult au folosit, am văzut după aceea: UFD face campanie electorala cu matura in mina
Uniunea Fortelor de Dreapta va face astazi curatenie prin oras. La ora 13.00, membrii partidului se vor aduna in Piata Voievozilor, din Alexandru cel Bun, pentru a ajuta cetatenii care locuiesc acolo la curatirea zonei. ''Saptamina Patimilor este o saptamina a curateniei sufletesti. Traditia fiecarui crestin ortodox este ca aceste momente sa fie insotite si de curatenia locului in care traieste'', spune Vasile Astarastoaie, presedintele filialei UFD.
Că tot veni vorba de Simirad:
Deputatul Vasile Lupu a poposit ieri la Primaria Iasi, pentru a adresa o amenintare directa primarului Constantin Simirad. "In cazul in care primarul Simirad nu va semna titlurile de proprietate pentru cetatenii din Bucium si Institutul Agronomic in termen de doua saptamini, voi intra in greva foamei in fata Primariei". Deputatul taranist a facut aceasta declaratie chiar in fata primarului Simirad, amenintind in plus chiar cu o plingere penala pe care o va depune la Parchet. Primarul Simirad nu s-a aratat intimidat de amenintarile deputatului, luind totul ca pe o gluma. "Voi aduce in fata Primariei un gratar, mititei, bere si mustar si voi minca cu sadism in fata domnului deputat. Voi avea cu mine doua farfurii, si din cind in cind il voi imbia la mincare".
Politici naţionale - ministrul Berceanu pregăteşte o reforma a sistemului energetic naţional:
"Valea Jiului se afla intr-o stare normala, dar nu neaparat economic, de prosperitate, ci de munca si liniste sociala", a precizat Berceanu. El a adaugat ca nu crede in reconversia minerilor cu vechimi cuprinse intre 10 si 15 ani, care au fost obisnuiti cu un anumit gen de munca si un salariu pe masura, dar lucrarile de inchidere de mine, de ecologizare, amenajari hidraulige, unde cistigurile sint destul de bune, ar putea duce la scaderea numarului de someri din Valea Jiului.
2000, an electoral. După cum am văzut mai devreme, Simirad se pregătea pentru un nou mandat la primărie în primăvară, partidele şi liderii naţionali pentru alegerile generale din toamnă, după patru ani de coaliţie de dreapta.
Cine cu cine se mai bătea:
"Basescu e un politician de mahala"
ApR considera ca Traian Basescu se raliaza atacurilor PDSR la adresa lui Teodor Melescanu, in speranta ca PD va face parte si din viitoarea guvernare. Vicepresedintele PD Traian Basescu, a declarat recent ca presedintele ApR, Teodor Melescanu, nu a lansat niciodata un mesaj, ci "face ceea ce stie sa faca: vorbeste mult fara sa spuna nimic". Vicepresedintele PD si-a manifestat speranta ca, "pina la alegeri, ApR sa se dezbrace de aceasta zugraveala de partid nou, care nu a fost la guvernare", si a dat asigurari ca va avea si el o contributie in acest sens. (hă-hă-hă n.n.)
Manipularea prin sondaje era cel puţin la fel de îndrăzneaţă ca şi astăzi: Iliescu cade cu cinci procente in sondaje
Prestatia lamentabila din timpul scandalului firului rosu pare sa-l fi costat scump pe Ion Iliescu. Acesta inregistreaza o cadere importanta fata de luna trecuta, cind era cotat cu 44% din preferinte, luna aceasta obtinind doar 39%. La presedintie, Emil Constantinescu se mentine la nivelul de luna trecuta - 18% - in timp ce Teodor Melescanu creste doua procente, de la 20% la 22%. Alti candidati ar obtine urmatoarele rezultate: CV Tudor - 10%, Petre Roman - 5% si Victor Ciorbea - 2%. Alegerile l-au scos pe Iliescu câştigător, cu voturi date chiar şi de către susţinătorii advresarilor săi. N-a mai întrebat nimeni institutul de sondare de ce a spus minciuni în campanie.
Despre fotbalul local: Poli Iaşi învingea acasă echipa din Focşani.
Situaţia nu era roz deloc, în divizia B, locul 11...
In divizia A, derbiul moldovean era cel dintre Ceahlaul si Otelul Galati:Primul meci din cadrul etapei a XXXI-a a Diviziei A "Ursus" se va disputa astazi, de la ora 15.30, la Piatra Neamt, intre Ceahlaul si Otelul Galati. Componentii formatiei nemtene au intrat miercuri in cantonament. Antrenorul Viorel Hizo nu ii va putea foloi in meciul de azi pe Hrib, C. Ilie, Radulescu, Avadanei, toti fiind suspendati si pe M. Ionescu, care este accidentat. Jucatorii Otelului au plecat, joi, cu autocarul si au fost cazati la hotelul "Ceahlaul". Din echipa antrenata de Dumitru Dumitriu va lipsi Danut Oprea, care este suspendat pentru cumul de cartonase galbene.
La vremea aceea nici nu spera cineva că va veni Dumitriu antrenor la Iaşi.
Azi, unii strâmbă din nas...
10 ani. Sunt mulţi, sunt puţini? Doar noi ştim dacă n-au trecut degeaba.
Candidatul Partidului Democrat, Gheorghe Nichita, si-a prezentat in debutul campaniei electorale, "Programul pentru Iasi", care cuprinde o prezentare generala a resurselor si posibilitatilor de dezvoltare si isi defineste strategia generala.
În acelaşi timp, candidatul Constantin Simirad, primar în funcţie, a promis ca in "2004 nu va mai candida" si a anuntat pe posibilul sau succesor in persoana fostului rector de la Universitatea "Al.I.Cuza", Gheorghe Popa. După cum se vede, n-a fost pentru cine s-a pregătit...
Alţii, foloseau metode inedite în campania electorala. Cât de mult au folosit, am văzut după aceea: UFD face campanie electorala cu matura in mina
Uniunea Fortelor de Dreapta va face astazi curatenie prin oras. La ora 13.00, membrii partidului se vor aduna in Piata Voievozilor, din Alexandru cel Bun, pentru a ajuta cetatenii care locuiesc acolo la curatirea zonei. ''Saptamina Patimilor este o saptamina a curateniei sufletesti. Traditia fiecarui crestin ortodox este ca aceste momente sa fie insotite si de curatenia locului in care traieste'', spune Vasile Astarastoaie, presedintele filialei UFD.
Că tot veni vorba de Simirad:
Deputatul Vasile Lupu a poposit ieri la Primaria Iasi, pentru a adresa o amenintare directa primarului Constantin Simirad. "In cazul in care primarul Simirad nu va semna titlurile de proprietate pentru cetatenii din Bucium si Institutul Agronomic in termen de doua saptamini, voi intra in greva foamei in fata Primariei". Deputatul taranist a facut aceasta declaratie chiar in fata primarului Simirad, amenintind in plus chiar cu o plingere penala pe care o va depune la Parchet. Primarul Simirad nu s-a aratat intimidat de amenintarile deputatului, luind totul ca pe o gluma. "Voi aduce in fata Primariei un gratar, mititei, bere si mustar si voi minca cu sadism in fata domnului deputat. Voi avea cu mine doua farfurii, si din cind in cind il voi imbia la mincare".
Politici naţionale - ministrul Berceanu pregăteşte o reforma a sistemului energetic naţional:
"Valea Jiului se afla intr-o stare normala, dar nu neaparat economic, de prosperitate, ci de munca si liniste sociala", a precizat Berceanu. El a adaugat ca nu crede in reconversia minerilor cu vechimi cuprinse intre 10 si 15 ani, care au fost obisnuiti cu un anumit gen de munca si un salariu pe masura, dar lucrarile de inchidere de mine, de ecologizare, amenajari hidraulige, unde cistigurile sint destul de bune, ar putea duce la scaderea numarului de someri din Valea Jiului.
2000, an electoral. După cum am văzut mai devreme, Simirad se pregătea pentru un nou mandat la primărie în primăvară, partidele şi liderii naţionali pentru alegerile generale din toamnă, după patru ani de coaliţie de dreapta.
Cine cu cine se mai bătea:
"Basescu e un politician de mahala"
ApR considera ca Traian Basescu se raliaza atacurilor PDSR la adresa lui Teodor Melescanu, in speranta ca PD va face parte si din viitoarea guvernare. Vicepresedintele PD Traian Basescu, a declarat recent ca presedintele ApR, Teodor Melescanu, nu a lansat niciodata un mesaj, ci "face ceea ce stie sa faca: vorbeste mult fara sa spuna nimic". Vicepresedintele PD si-a manifestat speranta ca, "pina la alegeri, ApR sa se dezbrace de aceasta zugraveala de partid nou, care nu a fost la guvernare", si a dat asigurari ca va avea si el o contributie in acest sens. (hă-hă-hă n.n.)
Manipularea prin sondaje era cel puţin la fel de îndrăzneaţă ca şi astăzi: Iliescu cade cu cinci procente in sondaje
Prestatia lamentabila din timpul scandalului firului rosu pare sa-l fi costat scump pe Ion Iliescu. Acesta inregistreaza o cadere importanta fata de luna trecuta, cind era cotat cu 44% din preferinte, luna aceasta obtinind doar 39%. La presedintie, Emil Constantinescu se mentine la nivelul de luna trecuta - 18% - in timp ce Teodor Melescanu creste doua procente, de la 20% la 22%. Alti candidati ar obtine urmatoarele rezultate: CV Tudor - 10%, Petre Roman - 5% si Victor Ciorbea - 2%. Alegerile l-au scos pe Iliescu câştigător, cu voturi date chiar şi de către susţinătorii advresarilor săi. N-a mai întrebat nimeni institutul de sondare de ce a spus minciuni în campanie.
Despre fotbalul local: Poli Iaşi învingea acasă echipa din Focşani.
Situaţia nu era roz deloc, în divizia B, locul 11...
In divizia A, derbiul moldovean era cel dintre Ceahlaul si Otelul Galati:Primul meci din cadrul etapei a XXXI-a a Diviziei A "Ursus" se va disputa astazi, de la ora 15.30, la Piatra Neamt, intre Ceahlaul si Otelul Galati. Componentii formatiei nemtene au intrat miercuri in cantonament. Antrenorul Viorel Hizo nu ii va putea foloi in meciul de azi pe Hrib, C. Ilie, Radulescu, Avadanei, toti fiind suspendati si pe M. Ionescu, care este accidentat. Jucatorii Otelului au plecat, joi, cu autocarul si au fost cazati la hotelul "Ceahlaul". Din echipa antrenata de Dumitru Dumitriu va lipsi Danut Oprea, care este suspendat pentru cumul de cartonase galbene.
La vremea aceea nici nu spera cineva că va veni Dumitriu antrenor la Iaşi.
Azi, unii strâmbă din nas...
10 ani. Sunt mulţi, sunt puţini? Doar noi ştim dacă n-au trecut degeaba.