sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Gaițele - din istoria trăită a comediei românești

Spectacol magistral, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” – „Gaițele” lui Kirițescu. 
Capete de afiș: Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, Olga Delia Mateescu și sufletul miraculos al scenei – Florina Cercel.
 A fost o operație pe inimă deschisă, cu instrumentele comediei și dramei, cu farmece veritabile, care mi-au retrăit anii copilăriei.
Felicitări tuturor actorilor, regizorului și tuturor celor care ne-au trezit spre visare! Știu că elogiile sunt neobișnuite și poate, neinteligibile, dar trebuie să vedeți ca să mă credeți.
Spectacolul a fost atât de impresionant și dătător de speranță pentru spiritul acestor vremuri, că mă tem că va sări cineva, de după colț, ca să-l distrugă. Mizez, totuși, pe însuflețirea, talentul și exemplul acestor figuri glorioase ale scenei românești, să țină piept subculturii și să ne ofere asemenea bucurii ale sufletului.


P.S. Am postat asta pe FB dar, pentru că aveam două conturi și unul l-am șters s-a dus și postarea. Am crezut nimerit să produc și eu un mic elogiu la adresa protagoniștilor. Cu asta vor rămâne, că se duc unul câte unul, așa cum s-a dus și Iurie Darie.