vineri, 5 martie 2010

Programul de modernizare a Termo-Service pe 2010, în presa locală

BUNĂ ZIUA IAŞI:

”Conducerea Termo-Service SA, firma care ofera servicii de administrare a imobilelor, are in plan modernizarea unor puncte de incasare si efectuarea unor achizitii, pentru imbunatatirea conditiilor oferite clientilor. Pentru anul 2010, societatea isi propune sa renoveze un punct termic dezafectat din zona statiei de pompare Aurora, pentru transformarea acestuia intr-un centru de incasare. Zona cartierului Copou nu beneficiaza, deocamdata, de un punct de informare, locatarii din zona fiind nevoiti sa mearga pana in Piata Unirii sau in cartierul Pacurari, unde se afla cele mai apropiate centre. Spatiul, care masoara aproximativ 30 metri patrati, este complet deteriorat, dar urmeaza sa fie refacut, cu ajutorul echipelor de lucratori din cadrul firmei, printr-un proiect de finantare proprie. In cel mai scurt timp, societatea urmeaza sa achizitioneze o vidanja, cu ajutorul careia se vor putea efectua lucrari de curatare a spatiilor de la subsolurile blocurilor, unde vor fi semnalate avarii ale conductelor de canalizare, Termo-Service SA fiind, deocamdata, singura firma autorizata din oras pentru interventia in astfel de cazuri. Printr-un program operational sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane, finantat din fonduri europene, va fi posibila obtinerea sumei de 120 mii euro, contravaloarea utilajului prin care munca manuala a unor angajati va fi mult usurata. Un alt plan pentru urmatoarele 12 luni il constituie obtinerea unei licente pentru un program informatic, cu ajutorul caruia s-ar putea pune in practica efectuarea platilor electronice a facturilor catre Termo-Service SA, prin carduri bancare. De asemenea, 15 casierii ale firmei vor fi modernizate, oferindu-se un nivel crescut de confort in interiorul punctelor de incasare. "Este nevoie de aproximativ un milion si jumatate de lei, pentru punerea in practica a acestor proiecte. Mai bine de jumatate din aceasta suma va fi constituita de finantari proprii, care vor fi completate din fonduri europene. Avem, insa, nevoie si de aprobarea Consiliului Local, dar avem mari sperante ca pana la sfarsitul anului sa finalizam aceste investitii", a declarat Tudor Tudose, directorul Termo-Service SA.
Fadia HIRTAN fadia•bzi.ro”

P.S.1: Mulţumesc ziarului (şi reporterului) pentru reflectarea fidelă a declaraţiilor.
P.S.2: În titlul articolului apărea suma de un milion de euro, deşi în text este scris corect: un milion de lei. M-aş bucura să aibă Termo-Service la dispoziţie un milion de euro, că se pot face foarte multe cu atâţia bani. Mă tem că reacţia va fi negativă şi deja mi s-a respins odată bugetul. Deci, suma corectă este un milion de lei, care înseamnă doar previziuni, în condiţiile unui an de criză.

joi, 4 martie 2010

Nana Mouskouri renunta la pensia de europarlamentar

Cantareata greaca Nana Mouskouri a anuntat ca va renunta la pensia sa de europarlamentar, data fiind situatia financiara dificila prin care trece tara sa. "Renunta la pensie, atat timp cat dureaza criza financiara in tara mea", a spus cantareata cu o cariera muzicala de mai bine de cinci decenii si sute de milioane de discuri vandute in intreaga lume. Cariera politica a Nanei Mouskouri este mai putin cunoscuta, insa din 1994 ea a fost aleasa membra a Parlamentului European. A demisionat in 1999 cand, datorita convingerilor sale pacifiste, a refuzat sa sprijine razboiul din fosta Iugoslavie.