marți, 26 ianuarie 2010

De ce mă înjuri, Bogdane?

De regulă nu răspund atacurilor forumistice anonime. De data aceasta, medsajul este aproape semnat
Cred că este necesar să fac câteva precizări: nu mai lucrez de mai bine de un an în Primărie. Am ales să-mi desfăşor activitatea la modul în care mă pot implica direct şi cred că actuala funcţie mă poate pregăti mai bine, iar cetăţenilor le pot oferi un suport mai consistent în felul acesta.
Mai voalat sau mai direct, unii mă învinuiesc de tot felul de intervenţii sub anonimat în lumea virtuală. Nu fac aşa ceva dintr-un motiv foarte simplu: ce am de spus, spun direct pe blogul acesta. I-am explicat asta şi deputatului Petrică Movilă, cu care m-am întâlnit duminică seara la recepţia de la Primărie, cu ocazia zilei de 24 Ianuarie. Cred că şi domnia-sa avea informaţii eronate în ce mă priveşte, pentru că nu ştia cui să atribuie un mesaj care provenea de la un ip care(zicea dl. Movilă) aparţine Primăriei.
Nu-mi dau seama cine ar arunca poveşti de genul acesta pe seama mea. Bogdan este doar o victimă a dezinformării. Or mai fi şi alţii. Cert este că cineva are un motiv să mă sape. Ceea ce e de bine. Regula e că te înjură unul mai mic şi aşa îţi dai seama că devii important :)

Update: Încă o opinie care confirmă ce spun şi eu.

Bancul zilei: Comandă la Pizza în anul 2020

Clientul: Alo, buna ziua, doresc sa comand doua pizza.
Telefonista: Multumim ca ati sunat la Pizza . Puteti sa-mi dati numarul dvs. de identitate (NIDN: national ID number), domnule?
Clientul: Numarul meu de identitate nationala... da, un moment. 6102049998-45-54610.
Telefonista: Multumesc, dle X. Vad ca locuiti la 1742 Meadowland Drive si aveti tel. 494-2366. Telefonul dvs. de la serviciu la Lincoln Insurance este 745-2302 iar numarul de celular este 266-2566. Adresa de e-mail este xson123@home.net. Corect?

Clientul: Mmda.. Da' de unde aveti toate informatiile mele?
Telefonista: Suntem legati, ca orice companie, de HSS.
Clientul: HSS, ce mai este si asta?
Telefonista: Suntem legati electronic de Homeland Security System, domnule.

Clientul: (oftand) Asta e. Vreau sa comand doua pizza, Specialul All-Meat.
Telefonista: Nu cred ca este o idee prea buna, domnule.
Clientul: Cum adica? Este vreo problema cu pizza cu carne?
Telefonista: Domnule, analizele dvs. medicale arata ca aveti tensiunea arteriala crescuta si un colesterol destul de mare. Conform dosarului medical, compania de asigurari nu va permite alegerea pizzei cu carne.

Clientul: Ceee ? . Si atunci ce-mi recomanzi?
Telefonista: Ati putea incerca Pizza cu Soia care are procentul de grasimi foarte scazut. Ar trebui sa va placa.
Clientul: Ce te face sa crezi ca o sa-mi placa?
Telefonista: Ei bine, vad aici pe monitor ca saptamana trecuta ati fost la biblioteca si ati citit o carte de Retete Culinare cu Soia.

Clientul: Bine, bine. Da-mi atunci doua pizza marime pentru familie.
Telefonista: Da, marimea este potrivita pt. dvs.,sotie si cei patru copii, iar ceea ce ramane puteti sa dati celor doi caini. Totalul dvs. este $49.99.
Clientul: (strigand in casa) Nevasta, adu-mi te rog credit cardul!
Telefonista: Imi pare rau domnule, dar trebuie sa platiti cash.Credit cardul dvs. este blocat pentru depasirea limitei.
Clientul: Dau o fuga la o masina ATM si voi scoate niste bani inainte sa ajunga pizza la mine la usa .
Telefonista: Imi pare rau domnule, dar nici asta nu va fi posibil. Vad aici ca nu aveti nici un ban in contul dvs.

Clientul: Da, bine, n-are nimic.. Trimite pizzele si gasesc eu niste bani in casa pana ajunge. In cat timp imi vine pizza?
Telefonista: Suntem putin in intarziere, as zice cam 45 de minute. Daca va grabiti, puteti veni dvs pana aici sa ridicati personal comanda, dupa ce faceti rost de bani. Pe de alta parte, este putinmai jenant sa carati pizza pe motocicleta.
Clientul: Da de unde stii ca merg cu motocicleta?
Telefonista: Pai scrie aici la informatii despre vehicol. Ati avut o masina care vi-a fost luata de compania de imprumut pentru ca nu ati platit la timp. Alaturi scrie ca Harley-ul dvs. este cu plata la zi si in plus i-ati umplut aseara rezervorul cu benzina.

Clientul: #%#^^&$% ^$@#!!!
Telefonista: V-as sfatui sa fiti atent cu vocabularul ca sa nu o patiti din nou. Vad ca ati fost arestat pentru ca ati injurat un politist, apoi judecatorul cu care v-ati certat v-a dat 90 zile de puscarie. Vad ca de-abia v-ati intors in societate de cateva zile si asta este prima pizza pe care o comandati.
Clientul: ... (fara cuvinte)
Telefonista: Mai doriti altceva, domnule?

Clientul: Da, am un cupon pentru o sticla de 2 litri de Cola, gratis.
Telefonista: Imi pare rau, dar trebuie sa cititi mai bine. Pe cupon si in reclama noastra scrie ca persoanele care sufera de diabet nu se califica pentru oferta noastra gratuita. Noua Constitutie nu ne permite. Multumim ca ati sunat la Pizza

P.S. În ultimii ani ai vieţii sale (şi ai răbdării noastre) Ceauşescu dădea ţării un program ştiinţific de alimentaţie raţională. Mă gândesc că, dacă l-ar clona americanii peste vreo 10 ani, ar ajunge cel puţin şeful HSS (Homeland Security System).

miercuri, 20 ianuarie 2010

Presa de acum 10 ani, o temă interesantă

Cât de mult s-a schimbat viaţa publică în ultimii zece ani? Cine cu cine se mai duşmănea şi pe unde se aflau actualii potentaţi ai ţării? Cat de mari erau unii de care nu se mai aude nimic în ziua de azi?
Răspunsuri la aceste întrebări se pot găsi într-o secţiune nouă pe site-ul Informatiasi.ro.
Acolo apar zilnic câteva ştiri despre subiectele zilei, acum exact zece ani.
De pildă, pe 20 ianuarie 2000, Adriean Videanu nu accepta propunerea lui Valeriu Stoica de a face o alianţă între PD şi PNL. Azi sunt împreună în PDL, convinşi de necesitatea capitală a refacerii dreptei la guvernare, prin asocierea cu PNL. În aceeaşi perioadă, Ion Iliescu era primit cu flori la Timişoara, în pre-campania pentru prezidenţialele pe care le-a şi câştigat.
Zicea unu': cine nu cunoaşte istoria calcă sigur în ea.

Semnaturi pentru Sarbatoarea Nationala de la 24 Ianuarie


La 1859, Iaşului i se promitea un statut echilibrat cu cel al Bucureştiului în ce priveşte administrarea treburilor publice. Cu timpul, promisiunea a fost uitata şi capitala Principatului Român Moldova a ajuns un oraş de provincie, ceva mai răsărit. Mai nou, semnificaţia actului istoric de la 24 ianuarie 1859 este exclusă din orice referire de nivel administrativ, rămânând doar festivismul tribunei şi entuziasmul horei populare din Piaţa Unirii.
Încercări de a i se recupera Iaşului prestigiul istoric au mai fost, dar sorţii au fost necâştigători. Propunerea ca ziua de 14 decembrie să fie recunoscută în cadrul Revoluţiei din decembrie 1989 are parte de acelaşi trist sfârşit.
Sper ca această iniţiativă a primarului Nichita să fie susţinută de toţi parlamentarii judeţului, indiferent de orientarea politică şi relaţia personală cu primarul şi să primească votul necesar din partea autorităţilor statului.
Cetăţenii Iaşului pot susţine acest proiect prin înscrierea pe listele puse la dispoziţie la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, de la sediul Primăriei Iaşi şi la centrele de cartier Alexandru cel Bun, Frumoasa, Nicolina, Păcurari si Tătăraşi.
De asemenea, am aranjat ca la casieriile Termo-Service din tot oraşul să fie puse la dispoziţia cetăţenilor liste pentru semnături.
Mulţumesc Adrianei Spătaru şi lui Ninel Berneagă pentru colaborare.

Update1: Aseară s-au strâns la Termo-Service peste 600 de semnături. Se adaugă celor peste 1000 de semnături obţinute la Primărie.
Update2: Daniel Mătăsaru mi-a comunicat şi adresa unde poate fi semnat apelul electronic:http://www.petitieonline.ro/petitie/24_ianuarie_sarbatoare_nationala_legala_a_romaniei-p25825051.html

vineri, 15 ianuarie 2010

Vreau ca preşedintele PSD să fie urât

Nu urât de popor, că asta am mai avut, să nu fie prea estetic, vreau să zic. De ce? Năstase e bărbat înalt, bine făcut, frumuşel aşa încât ăştia n-au putut atenua viitura feminină decât aruncând teoria „Bombonel”. Nici ouăle nu i le-au numărat, dar nici n-a câştigat alegerile în 2004.
Geoană e şi el înăltuţ, destul ca să dea complexe contracandidatului, dar nici aici înălţimea n-a fost de ajutor.
Mitrea, Diaconescu, Ponta, Nica, Dragnea şi încă mulţi alţii nu se tem că le vor fi refuzate invitaţiile la dans. Ca să nu mai pomenim de Oprişan care este calificat. Nu ne-am ales cu nimic de pe urma frumuseţii lor. A câştigat unul la care nici Udrea nu se poate gândi ca la un bărbat.
Ce-mi trebuie mie este un preşedinte care să nu fie prea frumos, nici prea elegant sau manierat. Îmi trebuie unul care să ţină cu mine şi când se stropşeşte, ăia să îngheţe. Vreau să ştiu că mă apără ca un prieten care a făcut karate şi are şi puşcă de vânătoare. Vreau unul care, chiar dacă se află în opoziţie, să le sucească mâinile la spate guvernanţilor ca să dea ăia toţi banii pentru Aeroport, pentru autostrada Est-Vest şi pentru încălzirea locuinţelor.
Dacă ar fi să vreau un preşedinte perfect aş recompune figurile şi aş lua de la fiecare câte ceva ca să fac unul bun: de la Geoană tactul, de la Diaconescu eleganţa, de la Năstase pragmatismul, de la Mitrea şoferii, de la Ponta îndrăzneala şi de la Nichita devotamentul faţă de Iaşi. Nu ştiu ce priorităţi au grupurile de la Cluj, Craiova, Slatina sau Băicoi. Nici nu mă interesează. Vreau ca viitorul şef al PSD să fie omul grupului de la Iaşi. Vreau să plec în străinătate cu avionul de pe aeroportul Iaşi, fără să fiu nevoit să merg cu maşina 400 de kilometri sau, culmea umilinţei, să decolez de la Bacău sau Suceava.

P.S. Parlamentarii de Iaşi ar face bine să tacă o vreme, cel puţin până când o să-i ia cineva în serios.

O melodie care îmi întoarce sufletul în timp cu 30 de ani

miercuri, 13 ianuarie 2010

Nu-mi place muzica asta, dar imi convine că sunt americanii morţi după ea

Am postat mai jos un videoclip la modă. Nu-mi place genul, dar mă bucur că i-am prostit pe americani cu el. Povestea îmi aduce aminte de două chestii interesante. În primul rând că suntem încă datori O-Zone pentru că au făcut să se audă cuvinte româneşti în discoteci, aeroporturi, stadioane din străinătate. Am văzut mulţi vorbitori de alte limbi pronunţând româneşte cuvintele cântecelor şi îmi închipui că a fost un efort făcut cu plăcere. Trist era că membrii O-Zone nu sunt români.
A doua chestie ciudată e că Inna (cu Hot) a rupt gura lumii şi avem nişte românaşi autentici care dau clasă marilor case de discuri şi autori celebri. Play&Win, cum se numesc cei trei tineri care au compus hit-ul au o istorie drăguţă pentru vârsta lor şi sper s-o ţină tot aşa.
Repet, pentru cei care mă cunosc: nu m-am ţicnit, pentru mine muzica bună nu se ma fabrică din '90, dar asta nu mă împiedică să mă bucur.
P.S. Nici Elena Udrea nu-mi place, dar mi-aş dori ca programul ei de dezvoltare să aibă succes.

Inna - Hot

vineri, 8 ianuarie 2010

Previziuni bugetare: crime, tâlhării şi divorţuri

Familia de condiţie medie a anului 2010 nu are vilă la Snagov sau reşedinţă la Monte Carlo. Nu are Lamborghini şi nici nu şi-a început lista destinaţiilor exotice de vacanţă.
Familia medie îşi numără datoriile şi ce i-a mai rămas din leafă să vadă cât mai are până când nu mai poate cumpăra mâncare. Datoriile la întreţinere cresc, copiii au nevoie de haine noi şi, din câte se aude, nici n-o să-i mai putem păcăli cu un hot-dog la colţul străzii. Va trebui să le facem mâncare sănătoasă din produse naturale, care numai ieftină nu e.
Salariile bugetarilor au scăzut, şomajul se apropie voios, iar bătaia se dă pe înscrieri în lista celor ce vor avea voie să pască noul teren de golf de la Snagov.
Românii au nevoie de bani ca să trăiască. Profesorii au nevoie de salarii decente, pentru că ei n-au conturile în valută ale lui Funeriu, iar băncile, asociaţia de proprietari şi casiera de la supermarket nu înţeleg că guvernul nu plăteşte.
Ce se va întâmpla? Ce se întâmplă de fiecare dată în vreme de criză: unii se vor apuca de băut vârtos, copiii vor ajunge pe străzi, fete tinere se vor apuca de prostituţie, cei cu muşchi adecvaţi vor da în cap la oameni pe stradă. Peste toţi se va aşterne o plapumă groasă de foame. Familii se vor destrăma, destine se vor întrerupe brusc, violenţa va fi un mod de viaţă, iar de aici şi până la mişcări de stradă nu va fi decât un pas. Nu mai vorbesc de principii morale care vor coborî până la instincte primare.
Cât ne va trebui să ne revenim din asta? În cât timp se vor închide rănile şi vor fi uitate fărădelegile, josnicia şi frica? În ce capitol bugetar vor trebui cuprinse în aşa fel încât să ne putem întoarce unde suntem acum?
Pare puţin probabil să se întâmple ce spun eu acum. Să dea Dumnezeu să mă înşel! Dar a venit la mine o familie în toată puterea vârstei şi mi-a spus ca nu are de unde să plătească 15 lei la întreţinere că au fost daţi afară din servici. M-am pus pentru o clipă în locul lor şi m-am gândit ce aş face. Cum i-aş explica fiului meu că nu mai pot plăti cablul tv şi internetul, că telefoanele mobile vor merge doar dacă vom avea bani de cartelă, că voi primi somaţii de la bănci să-mi plătesc datoriile, că nu voi mai putea trimte mamei mele pachetul lunar cu alimente? Cum va înţelege el privirile colegilor lui care merg cu maşini luxoase şi locuiesc în afara oraşului, iar mobilele lor de ultimă generaţie costă mai mult decât tot ceea ce mâncăm noi în jumătate de an?
Sunt drame care se întâmplă lângă noi. Nu le vedem pentru că ne pasionează amorul trist dintre Dani şi Mihaela. Suferim mai mult din cauză că Mutu nu dă gol, decât de grija facturilor tot mai mari. Poate că asta ne mai ajută să uităm, dar nu ne va ţine de foame tot anul.

Azi se împlinesc 75 de ani de la naşterea lui Elvis

miercuri, 6 ianuarie 2010

Primul contact online pentru sesizări şi consultaţii privind problemele asociaţiilor de proprietari


Mulţi dintre proprietarii pe care îi administrez în calitate de director executiv la Termo-Service se plâng că ajung mai greu să comunice cu mine din diferite motive: se află la serviciu în timpul zilei, sediul nostru este prea departe (în Bularga), linia de centrală telefonică este ocupată mult timp etc. De multe ori, în controlul pe care îl fac pe la blocuri se mai găsesc persoane care profită de moment să-mi comunice probleme care persistă de ani de zile şi nu au putut fi comunicate sau nu s-au rezolvat până la capăt.
M-am gândit la cea mai simplă cale, utilizată de majoritatea celor care lucrează la birou, cu calculator conectat la net: messenger. Şi eu îl folosesc des, pentru foarte multe motive. În primul rând e gratis, în al doilea rând pot comunica mai bine decât cu telefonul, că răspund la mesaj atunci când pot şi nu trebuie să stau cu mouse-ul la ureche tot timpul. Apoi, se pot transmite date în timp real, lucru pe care nu-l pot face cu celelalte mijloace. În plus, mesajele pierdute mă aşteaptă cuminţi, să le citesc şi să le răspund.
De un lucru îmi pare rău: că nu mi-a venit ideea asta mai devreme, pentru că aş fi putut economisi timpul clienţilor şi al meu. De el se pot folosi toţi proprietarii de apartamente din administrarea Termo-Service, care doresc să afle detalii despre lista de plată şi cheltuielile de întreţinere, care au nelămuriri sau care doresc să anunţe defecţiuni la reţelele de apă rece, caldă, canalizare sau încălzire. Pot, de asemenea, să mă contacteze cei care doresc să se informeze privind oferta noastră, chiar dacă nu sunt administraţi de noi.
Ca să concluzionez: pot fi găsit zilnic, pe yahoo messenger cu id-ul: tudor.tudose la care răspund imediat dacă sunt la birou, sau mai târziu, dacă sunt pe teren. În funcţie de natura problemei, mă pot deplasa, în cel mai scurt timp, în orice loc din oraş, pentru a vedea la faţa locului cum arată problema.
Desigur, pot apărea şi unele mesaje răutăcioase, din partea unor „glumeţi”, dar le voi ignora cu condescendenţă. Rezultatele pozitive sunt mult mai importante decât micile răutăţi.

Nu uitaţi: tudor.tudose vă rezolvă problemele asociaţiei!

UPDATE: Mulţumesc EVENIMENTUL şi INFORMATIASI.RO pentru sprijinul dat îm mediatizarea acestei măsuri.